Binance Marjin Hesabından nasıl fon transfer edilir? (Web için)

 Binance Marjin Hesabından nasıl fon transfer edilir? (Web için)


1. Binance hesabınıza giriş yapın.

2. Üst menüden [Cüzdan] - [Marjin] bölümüne gidin.

3. Transfer etmek istediğiniz varlığı bulun ve [Transfer] tuşuna tıklayın.

4. Fonları göndermek istediğiniz bölümü (örneğin Çapraz Marjinden İtibari Para ve Spot Cüzdanına gibi) seçin.

Lütfen dikkate alınız:Tüm varlıklar, yalnızca Marjin Seviyesi Dışa Transfer Marjin Seviyesinden yüksek ise dışa transfer edilebilirMarjin Seviyesinin Dışa Transfer Marjin Seviyesine eşit veya daha düşük olması durumunda, varlıkların dışa transfer edilmesinden önce tüm borcun geri ödenmesi (masraf artı borç tutarı) gerekir.

Maksimum Dışa Transfer Tutarı = Toplam Varlık Değeri - Dışa Transfer Marjin Seviyesi * (Toplam Borç Alınan Tutar + Ödenmemiş Masraf)Tüm varlıkları dışa transfer edebilmek için, transfer gerçekleştirilmeden önce tüm borçların geri ödenmesi (masraf artı borç tutarı) gerekmektedir.

Marjin Seviyesi = Toplam Varlık Değeri / (Toplam Borç Alınan Tutar + Ödenmemiş Masraf). Daha fazla bilgi için, Binance'in Marjin Seviyesi ve Marjin Çağrısı bölümüne bakın.

Örnek:

Çapraz Marjin Hesabı için Dışa Transfer Marjin Seviyesi = 2 olsun

Çapraz Marjin Hesabında, borç aldığınız varlıklar 1.000 USDT ve 2 ETH (4.000 USDT eşdeğeri) olmak üzere toplam 5.000 USDT olsun.

Ödenmemiş masrafınız ise 0,5 BNB, yani 150 USDT olsun.

1. Durum:

Şu anda Çapraz Marjin Hesabınızdaki toplam varlıklarınızın değeri 8.000 USDT olsun. Bu durumda, Marjin Seviyeniz 8.000 / (5.000+150) = 1,55 < 2 olacaktır.

1,55 < Dışa Transfer Marjin Seviyesi olduğundan, fonların Çapraz Marjin Hesabından dışa transfer edilmesi şu an için mümkün olmayacaktır.

Alternatif olarak, dışa transfer yapabilmek için öncelikle borcun bir kısmının geri ödenmesi gerekecektir. Lütfen <Binance'te Borçları Geri Ödeme> başlıklı makalemize bakın.

2. Durum:

Şu anda Çapraz Marjin Hesabınızdaki toplam varlıklarınızın değeri 20.000 USDT olsun. Bu durumda, Marjin Seviyeniz 20.000 / (5.000+150) = 3,88 < 2 olacaktır.

3,88 >Dışa Transfer Marjin Seviyesi olduğundan, maksimum dışa transfer tutarı 20.000 - (2*(5.000+150)) = 9.700 USDT olacak şekilde fonlar Çapraz Marjin Hesabından dışa transfer edilebilir.



Marjin Hesabında BNB ile Masraf Ödemeleri Nasıl Yapılır?


Artık BNB'yi kullanarak Çapraz Marjin hesabınızdaki masraf ödemelerini %5 indirimden faydalanarak yapabilirsiniz.

Bu işlevi etkinleştirmek için Binance hesabınıza giriş yapın ve [Cüzdan] - [Marjin] sekmesine gidin.

Borçlarınız için tahakkuk eden tüm masraflar BNB varlıklarının [Masraf] sütununda görüntülenecektir. Bu işlevi etkinleştirmeden önce hesaplanmış diğer token masraflarının dahil edilmeyeceğini unutmayın. 


Masraf ödemesi yapmak üzere BNB kullanmayı etkinleştirmek için [Masraflar için BNB Kullan] seçeneğinin yanındaki tuşu açın. 

Lütfen dikkate alınız:

Birden fazla token borç aldıysanız, bu işlev tüm tokenler için geçerli olacaktır.

Çapraz Marjin işlemleri için borç aldığınız fonların masraf ödemesi için BNB kullanırsanız, Çapraz Marjin hesabınızda ne kadar BNB bakiyesi olursa olsun tüm masraflar BNB cinsinden hesaplanır. 

BNB kullanıldığında elde edeceğiniz komisyon indirimleri hakkında daha fazla bilgi için, lütfen Komisyon Tablosuna bakın.